top of page

Veelgestelde vragen

test.webp

Waar kunnen we je mee helpen?

 • Wat is viscose?
  Viscose is een stof gemaakt van half-synthetische vezel, met tal van voordelen. Het is een zachte/comfortabele stofsoort met een luxueuze uitstraling. Daarom wordt deze stof ook veel gebruikt in de mode-industrie. Omdat viscose half-synthetisch is zijn er duurzame en minder duurzame kanten. Het is een biologisch afbreekbare stof en draagt niet bij aan plastic soep. Het is ook een hele sterke stof, die lang meegaat. Enkele voordelen van viscose: De stof absorbeert vocht en water goed en blijft bij warm weer koel en luchtig aanvoelen De stof is kreukvrij De stof is vormvast De stof behoudt kleur goed
 • Wat is modal?
  Modal is een semisynthetische textielsoort die wordt gemaakt van cellulose uit beukenhout. Het aangepaste spinproces van deze stof zorgt ervoor dat er langere cellulosemoleculen met betere eigenschappen ontstaan. Enkele voordelen van modal: Draagcomfort, de stof is heel zacht en comfortabel Een ademende stof, die 50% meer vocht opneemt dan katoen. De stof voelt niet zweterig of plakkerig aan. De stof gaat lang mee: de stof behoudt lang haar kleur, krimpt niet en de stof gaat niet pillen na wrijving. Modal is een zeer duurzame stof. Het beukenhout dat voor modal wordt gebruikt, wordt uit duurzaam beheerde bossen gewonnen. Tevens hebben beukenbomen minder water nodig dan bijvoorbeeld katoenplanten.
 • Wat is lyocell?
  Lyocell is een soepele, comfortabele en sterke stof. Naast het feit dat hout een natuurlijke en meer duurzame grondstof is, is ook de productie van lyocell minder zwaar voor het milieu. Er worden minder zware chemicaliën gebruikt bij het omzetten van het hout naar een vezel.   Enkele voordelen van lyocell:   De stof voelt dun, maar het is zeer sterk. Kleding valt soepel en zwaar; mooi voor een blouse of jurk. De stof is luchtig en ventileert goed, zodat je huid koel blijft. Het voelt zo zacht als linnen en is daarom prettig voor je huid. Lyocell is sterk water-absorberend.
 • Wat is katoen?
  Katoen is een natuurlijk product en komt van de katoenplant. Het zaadpluis van de plant zijn de katoenvezels. Deze vezels worden tot draden gesponnen en worden gebruikt om zacht, luchtdoorlatend textiel van te maken. Enkele voordelen van katoen: De stof slijt niet snel De stof voelt natuurlijk aan op je lichaam De stof is vochtabsorberend en luchtdoorlatend De stof is gemakkelijk te reinigen Het is een zeer stevige stof door de innerlijke structuur van katoen
 • Wat is polyester?
  Wanneer we het hebben over polyester, hebben we het over een synthetische vezel. Synthetisch is een ander woord voor ‘kunstmatig’. Dat heeft een wat negatieve connotatie maar het houdt eigenlijk in dat het geen natuurlijke grondstof is. Vaak wordt polyester gemengd met andere stoffen voor een kreukvrije stof te creëren. Enkele voordelen van polyester: De stof is kleurvast De stof is ademend en neemt geen vocht op De stof kreukt niet De stof is vormvast en slijt niet snel
 • Wat is elastaan?
  Elastaan, is een synthetische vezel die uitzonderlijk elastisch is. Het onderscheidt zich van andere synthetische stoffen door de grote rekbaarheid. Vaak wordt deze stof gemengd met andere stoffen.
 • Wat is polyamide?
  Polyamide, of nylon, is een synthetische vezel die sterk, licht en kreukvrij is. Polyamide bevat veel kwaliteiten die de stof heel populair maken in de kledingindustrie. Zo behoudt de stof zijn kleur heel  goed. Om die reden wordt de vezel vaak toegevoegd aan andere stoffen. Als afkorting wordt vaak PA gebruikt. Enkele voordelen van polyamide:   De stof is kreukvrij en vormvast De stof is ademend en scheurvast De stof is licht en droogt snel (neemt geen vocht op)
 • Wat is acryl?
  Acryl, of polyacryl, is een sterke en zachte synthetische vezel die veel op wol lijkt. In tegenstelling tot wol, is acryl isolerend. De stof is heel warm en kriebelt niet De stof is licht en zacht De stof is kreukvrij en krimpt niet
 • Hoelang is de verzendtijd?
  We krijgen uw bestelling meteen binnen en zullen daarom ook meteen starten met het klaarmaken van uw pakket. De verzendtijd zal daarom ook tussen de 3-5 werkdagen zijn. Wanneer het pakket in een brievenbus past, kan het zijn dat u uw pakket sneller krijgt dan verwacht.
 • Hoe moet ik mijn pakket retourneren?
  Werkwijze: 1. Verstuur een e-mail naar luuqs.hulp@gmail.com om uw retour aan te kondigen. 2. Deze e-mail dient het volgende te bevatten: · Nummer van de bestelling, bijvoorbeeld Bestelling #1234 · Omschrijving van het product, bijvoorbeeld Jurk (#12345) · Maat: bijvoorbeeld S · Kleur: bijvoorbeeld Rood · Uw bankgegevens (IBAN – BIC) · Indien u een foutief of beschadigd artikel heeft ontvangen, gelieve dit ook in de e-mail mee te delen. 3. Wij sturen een bevestigingsemail met ons akkoord van de retouraanvraag. 4. Het kledingstuk wordt samen met de bevestigingsmail naar één van de onderstaande retouradressen gestuurd of via persoonlijke aflevering. (persoonlijke aflevering is niet mogelijk zolang de coronamaatregelen van kracht zijn) ​ Retouradressen: LuuQs De Leim 1 Heer - Maastricht 6227 CT LuuQs Limbrichterstraat 47 Sittard 6131 EB ​De rechtstreekse kosten voor het terugzenden naar LuuQs door de consument vallen volledig ten laste van de consument, tenzij de consument kan aantonen dat het geleverde product niet in overeenstemming zou zijn met de beschrijving van het aanbod. (zie opmerking) ​ 5. Wanneer er via de post verstuurd wordt, moet de kledij stevig en waterdicht, in de originele doos ingepakt en afgeplakt worden. Zodra wij het pakket goed ontvangen, storten wij binnen 14 werkdagen het werkelijk betaalde bedrag (exclusief verzendingskosten) op het vermelde rekeningnummer terug. Opmerking: Indien je kan aantonen dat het geleverde product niet in overeenstemming is met de beschrijving van het aanbod (foute kleur, fout verzonden maat of fabrieksfout), dien je een kopie van het postetiket mee te sturen per e-mail of post. In dit geval storten wij dit bedrag terug, samen met het betaalde bedrag van het artikel. ​ 6. In geval van bovenstaande opmerking, zullen wij het correcte artikel verzenden zodra wij het foute artikel ontvangen hebben. Indien het betreffende artikel uit stock is, zullen wij je contacteren.
bottom of page